5/04/2008

Kadınlarda Böbrek Taşları Riski ve Meşrubat İçilmesi

Bol sıvı alımı, tüm yazarlarca olmasa da çoğu yazar tarafından böbrekte taş olan durumlarda yinelemeyi azalttığı düşünülerek önerilmektedir. Belli meşrubatların böbrek taşı oluşumu üzerinde etkileri ile ilgili çok az çalışma vardır.

Bira ve kahve tüketimi ile böbrek taşı öyküsü arasında negatif bir ilişki vardır. Karbonatlı içeceklerle (soda) ise pozitif ilişki söz konusudur. Süt, çay ya da su için belirgin bir bağlantı yoktur. Erkeklerde yapılmış izlem çalışmasında elma suyu ve greyfurt suyu ile artmış, kahve, çay ve alkollü içeceklerle azalmış risk saptanmıştır. Bu çalışma kadınlara uyarlanmaz; çünkü taş oluşumu erkeklerden farklı olabilir. "su içmek" bu çalışmaya alınmamıştır.

1986-1994 yılları arasında, böbrek taşı öyküsü olmayan 81093 hemşire çalışmaya katılmış ve 18 meşrubat sorgulanmıştır. En çok tüketilen sıvılar su (ortalama 2-3 bardak /gün), kafeinli kahve (ortalama 1 fincan/gün), süt (2-4 bardak / hafta).

Kafeinli kahve, kafeinsiz kahve, çay, şarap belirgin olarak riskle ters ilişkili, greyfurt suyu riskle doğrudan bağlantılı bulunmuştur .Her 240 ml kafeinli kahve riski % 10 azalmaktadır; kafeinsiz kahve % 9, çay % 8, şarap %59 riski azaltmaktadır. Greyfurt suyu, riski % 44 arttırmaktadır. Kafeinli kahve ve şarap belirgin olarak sudan daha fazla koruyucudur. Araştırmanın bulguları total sıvı alımının, böbrek taşı oluşumu ile ters ilişkili olduğu hipotezini doğurmaktadır.
Kafein, Antidiüretik hormonu ADH’nin (Vücuttan su atılmasını kontrol eden hormon) böbrek üzerindeki etkisiyle yarışarak idrarı daha fazla dilue etmekte ve kristal formasyon riskini azaltmaktadır. Ancak kafein nedeniyle kalsiyum atılımı da artmaktadır.

Benzer olarak alkol ADH'u inhibe eder, idrar akımı artar, idrar konsantrasyonu azalır. Şarabın, biradan daha olumlu etki göstermesi şaraptaki daha yüksek alkol konsantrasyonu ile bağlantılı olabilir. Greyfurt suyu barsak duvarına etkiyle birkaç serumun ilaç düzeyini etkiler; ve belki de potansiyelolarak önemli diyet faktörlerinin metabolizmasını da etkiliyordur. Erkektekinin aksine kadınlarda elma suyu ile ilgili belirgin bağlantı bulunamamıştır. Diyetteki kalsiyum, potasyum ve süt alımı riskle ters orantılıdır.

Diyabet nedir? Nasıl meydana gelir?
Diyabet, başta karbonhidratlar olmak üzere protein ve yağ metabolizmasını ilgilendiren bir metabolizma hastalığıdır ve kendisini kan şekerinin sürekli yüksek olması ile gösterir. Diyabet hastalarındaki temel metabolik bozukluk, kan yoluyla taşınan glükozun (şekerin) hücrelerin içine girememesidir.

Normal koşullarda besinlerden elde edilen veya karaciğerdeki depolardan kana salınan glükoz pankreas tarafından salgılanan İNSÜLİN hormonunun yardımıyla hücre içine girer ve orada yakılarak enerjiye dönüşür. Hücrelerin üzerinde değişik maddelerin girmesine izin verilen kapılar vardır. Bu kapılar normalde kilitlidirler ve uygun anahtar varlığında açılırlar. Diyabet, hücrelerin üzerindeki glükoz kapısının açılamaması durumudur. Bu örnekten ilerlersek diyabet, anahtar işlevi gören İNSÜLİN hormonu yetersizliğine ve/veya insülinin etkilediği reseptörlerin (hücre kapısındaki kilidin) bozukluğuna bağlı gelişmektedir.

Kaç tip diyabet vardır? Diyabet sıklığı ne kadardır? Nedenlerine göre bir çok diyabet tipi olmakla birlikte diyabet vakalarının çok büyük bir kısmını Tip 1 ve Tip 2 diyabet vakaları oluşturmaktadır.

Tip 1 Diyabet Daha çok çocuklarda ve genç erişkinlerde görülür. Tip 1 diyabet, pankreasta bulunan ve insülin üreten beta hücrelerinin otoimmün bir süreç (vücudun bağışıklık sisteminin kendi hücrelerini tanıyamaması) sonunda zedelenmesi ile meydana gelmektedir. Mutlak veya görece bir insülin yetersizliği olduğundan hastalar ömür boyu insülin hormonunu dışarıdan (enjeksiyon yoluyla) almak zorundadırlar.

Bu nedenle Tip 1 diyabet İnsüline Bağımlı Diyabet (Insulin Dependent Diabetes Mellitus=IDDM) olarak da isimlendirilmektedir. Genel olarak toplumdaki diyabet vakalarının %10’unu Tip 1 Diyabet vakaları oluşturmaktadır. Çocukluk çağında Tip 1 diyabet sıklığı ülkeler (bölgeler) arasında farklılık göstermekte ve her yıl 15 yaş altındaki 100.000 çocuktan 1-42’sinde diyabet gelişmektedir. Tip 1 diyabet genel olarak kuzey ülkelerinde daha sık görülmektedir.

Tip 2 Diyabet Sıklıkla erişkinlerde ve şişman (obes) kişilerde görülmektedir. Tip 2 diyabetli hastalarda insülin salgılanmasındaki yetersizlikten çok dokulardaki insülin reseptörlerindeki direnç (rezistans) sonucunda glükoz metabolizması bozulmaktadır. Tip 2 diyabetin kuvvetli bir genetik yatkınlık zemininde geliştiği bilinmekle birlikte, genetik mekanizmalar tam olarak aydınlatılamamıştır. Tip 2 diyabetliler hastalıklarının başlangıcında ve sıklıkla çok uzun bir süre insülin ihtiyacı olmaksızın yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu nedenle Tip 2 diyabet İnsüline Bağımlı Olmayan Diyabet (Non-Insulin-Dependent Diabetes Mellitus= NIDDM) olarak da isimlendirilmektedir.

Genel olarak erişkin nüfusta %4-8 oranında Tip 2 diyabet görülmektedir.
Diyabetin bulguları nelerdir? Diyabete bağlı klinik bulgular vücuttaki karbonhidrat, protein ve yağ metabolizmasının bozulmasına bağlıdır. İnsülin eksikliği ve/veya insülin direnci nedeniyle hücrelere giremeyen glükoz belli bir serum düzeyini (180mg/dl) aştığında idrarla atılmaya başlar. Böbreklerden atılan glükoz beraberinde sıvı atılımını da arttırır ve sonuçta ÇOK VE SIK İDRAR YAPMA (POLİÜRİ) olur. Vücut, poliüri ile olan sıvı kaybını karşılamak için ÇOK SU İÇİLİR ve bu da POLİDİPSİ olarak isimlendirilir.

Organizma, enerji kaynağı olarak glükozu kullanamayınca bir taraftan İŞTAH ARTAR diğer taraftan yedek enerji depoları olan yağlar ve proteinler yıkılmaya başlar ve bunun sonucunda iştah artmasına rağmen KİLO KAYBI olur. Bu klasik bulguların dışında diyabet hastalarında ÇABUK YORULMA, GÖRME BULANIKLIĞI, SIK DERİ ENFEKSİYONU, KADINLARDA VAJİNAL MANTAR ENFEKSİYONU gibi bulgular da görülür.

Diyabet tanısı nasıl konur? Diyabet tanısı, çeşitli uluslararası kuruluşların (WHO, Amerikan Ulusal Diyabet Veri Gurubu=NDGG) belirlediği ölçütlere göre konmaktadır. Bu ölçütler:
Klasik diyabet bulguları olan bir kişide herhangi bir zamanda ölçülen plazma glükoz düzeyinin 200 mg/dl'ye eşit ya da üzerinde olması,En az 8 saatlik aç (kalori almayan) bir kişide plazma şekerinin 140 mg/dl'ye eşit ya da üzerinde olması. Yakın zamanda Amerikan Diyabet Birliği açlık kan kekeri sınırını 126 mg/dl'ye eşit ya da üzerinde olarak belirlemiştir.

Şeker yükleme testinde (OGTT) 2. saatdeki plazma glükoz düzeyinin 200 mg/dl'ye eşit ya da üzerinde olması.Gizli şeker nedir? Halk arasında gizli şeker olarak isimlendirilen durum, normal glükoz dengesi ile diyabet arasındaki metabolik durumu ifade etmektedir. Normalde açlık plazma şekerinin 110 mg/dl olması gerekmektedir. İşte açlık plazma şekerinin 110 mg/dl'nin üzerinde fakat 140 mg/dl'nin altında (yeni kriterlere göre 126 mg/dl) olması bozuk glükoz toleransı olarak tanımlanmaktadır.

Benzer şekilde şeker yükleme testi yapılan kişilerde 2. Saatdeki plazma glükoz düzeyininin 140 mg/dl'nin üzerinde fakat 200 mg/dl'nin altında olması da bozuk glükoz toleransı olarak isimlendirilmektedir. Bu durumdaki kişilerin gün boyu kan şekerleri normaldir ve diyabetin klasik bulguları görülmez. Bununla birlikte bu kişiler Tip 2 diyabet için en riskli grupta olduklarından yaşam biçimlerini yeniden düzenlemeleri gereklidir.

16 yorum:

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayırlı Günler Anneler Gününüzü Kutlar ve Annelerin Ellerinden Öperim.Sevgiyle ,Saygıyla vede Sağlıkla mutlu esen kalın ALLAH'a emanet olun.Sevgi ve Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.blogcu.net

ANNE

Hakkın ödeşilmez eşin bulunmaz
Beni ak sütünle besledin ANNE
Şefkatin bir şeyle satın alınmaz
Kulağıma ninni söyledin ANNE

Ne kadar tatlıydı gel yavrum derken
Seyrederdi mışıl mışıl uyurken
Elinde avcunda hiç bir şey yokken
Giydirdin kuşattın süsledin ANNE

Bu gece rüyamda yaktın özümü
Şahballı'yım tutamadım sözümü
Okşadın saçımı öptün yüzümü
Başımı göğsüne yasladın ANNE


Alıntı:Hilmi Şahballı
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=3011

Admin dedi ki...

Mutlu bir hafta geçirmeniz dileğiyle, sevgiler..

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayırlı Günler Cumanız mübarek olsun ve neşeli sağlıklı güzel bir hafta sonu tatitili geçirmenizi dilerim.
Sevgiyle Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet olun.Sevgi ve saygılarımla

Yorumlarınızı ve Ziyaret Mesajlarınız yeni kendi Blogum Olan http://sukruyilmaz.net/blog adresine bekliyorum

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

ERKEKLERDE AĞLAR

Kederler vardır yağlı bir ilmek gibi
Dolanır boynumuza kör gecelerde.
Bir boşlukta durmadan sallanır insan
Ki ağlamak son çaredir o yerde.

Gözyaşı... O ilk isyanı çocukluğumuzun
Bir nehrin yatağından ilk taşması,
Yaşamak, sele boğulması arzuların
Ve nehirlerin sonunda bir denize karışması

Ölür zamanla anılar, dostlar, sevgiler
Bir yürek ne kadar dayanır bu özleme?
Çalgılar çalmaz olur, şarkılar biter

O yer son çizgidir erkekte direnmenin,
Son gülüş de uçar gider dudaklarından
Bir damla yaş süzülür solgun yanaklarından.

Alıntı: Ümit Yaşar Oğuzcan
http://www.siirkolik.com/siir_oku.asp?id=2655

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Hayrırlı Günler Günaydın Gününüzün Sağlıklı Neşeli ve Bol Bereketli Güzel Olmasını Dilerim.Sevgiyle ,Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu esen Kalın Allaha Emanet Olun.Saygılarımla
Kusura Bakmayın Bir haftadır yazamadım sizleri ziyaret edemedim özür dilerim .çünkü 19 mayıs tatilini fırsat bilip Eşim ,Annem ve Kızkardeşimle Beşgünlük yurtdışı Suriye Halep,Şam,Halep gezdik inşallah Allah sizlerede kısmet eder.

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

SEVDA YARASI

Gözlerim acılı,
Yüreğim sancılı,
Sevginin tadı bitti,
Ömrümün yarısı gitti,
Sardı beni yalnızlık,
Seninle Anılarım Sevda Sızısı....

Ellerim tutmaz artık,
Sözlerim dikenli konuşmaz artık,
Son buldun duygularımda sevmez artık,
Kalbimde yerin yok sana kilitli,
Yazık oldu boşa gitti emeklerim,
Seninle Yaşadıklarım Sevda Yarası...

Alıntı:Yusuf Kemal Çetin
http://www.antoloji.com/siir/siir/siir_SQL.asp?sair=30955&siir=513149

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayrırlı Günler Cumanız Mübarek Olsun Gününüzün Sağlıklı Neşeli ve Bol Bereketli Güzel Olmasını Dilerim.Sevgiyle ,Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu esen Kalın Allaha Emanet Olun.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

SORMA DEMİŞSİN

Kararan bulutlara haber gönderip
Beni sormasın ağlasın demişsin
Rüzgarları nefesim farz edip
Beni sormasın ağlasın demişsin

Yıldızları gözlerim, ayı bedenim
Uzaktayım dokunmaz diyerek ellerim
Duruyorsa verdiğim kırmızı güllerim
Koklamasın ağlasın demişsin

Belki dönemem diyerek yıllarca
Yas tutmasın bana aylarca
Gündüzler hatta bütün gece boyunca
Beklemesin aşkımla yansın demişsin

Alıntı:İlhami Atmaca
http://www.siirkolik.com/siir_oku.asp?id=382&baslik=Sorma%20Demişsin

http://nermininhobileri.blogcu.com dedi ki...

Ey Rabbim ömrümüzün her anında seni anmayı dileriz lakin halimiz el vermez unuturuz kalbimize zikrini yerleştir uyandır bizi ölüm anımızı seni anarak yaşamak isteriz lakin mecalimiz yetmez susarız dualarımızı katına eriştiryadır bizi hesap günü seni razı etmeyi arzu ederiz lakin sevabımız yetmez korkarız yaptıklarımızı hayra eriştir iyilerle andır bizi varlığa ferahlık verdiğin gibi ruhumuzada ferahlık ver ya RAB hayırlı günler dileğiyle

http://nermininhobileri.blogcu.com

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Sabahlar Cumanız Mübarek Olsun,Günülerinizin,Sağlıklı Neşeli ve Bol Bereketli, Olmasını Dilerim.Segiyle Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

GÜL ve NUR

Rengi değişti alemlerin tek bir gecede
Cihana rahmet yağdı, gül yağdı hep nur yağdı,
En güzel sancısıyla bir yetimin evinde
Mekke'den çıkan nurla kainat aydınlandı,
Gül ve nur yolunu kaybetmiş divaneleriz
Ondört asırdır gül kokuna hasret çekeriz..

Alıntı:Zafer Şık
http://www.siirkolik.com/siir_oku.asp?id=6443&baslik=Gül%20Ve%20Nur

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler ve Haftalar Sağlıklı neşeli güzel ve bereketli bir gün ve Hafta geçirmenizi dilerim.Saygılarımla

Ellerinize ve yüreğinize sağlık böyle güzel bilgilendirmeler ve paylaşımlarınız için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim.

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sykruyilmaz.net/blog

İMKANSIZ BİRİNİ SEVDİM

İmkansız birini sevdim
Gözlerinde hüzün olan,
İmkansız birini sevdim,
Ellerindeydi kalbim.
İmkansız birini sevdim,
Sanki O’da bir gün severmiş gibi.
İmkansız birini sevdim,
Benden çok uzaklarda....
İmkansız birini sevdim,
Anılarımın en özeli.
İmkansız birini sevdim,
Yanındayken kalbimin güvercin olduğu.
İmkansız birini sevdim,
Bir gün gideceğini bilerek.
İmkansız birini sevdim,
Bana cennetin kapısını gösteren.
İmkansız birini sevdim,
Hayallerimde büyüttüğüm.
İmkansız birini sevdim,
Sadece bir nefes alış süresinde.
İmkansız birini sevdim,
Kendimi unuturcasına...
İmkansız birini sevdim,
Bugün seslense döneceğim,
İmkansız birini sevdim,
Bana asla gel demeyecek,
İmkansız birini sevdim,
O’na sevdiğimi söyleyemedim...
İmkansız birini sevdim,
Hala geleceğini beklediğim....

Alıntı:ESRA BAYKAL
http://www.yazgulu.com/siirler/imkansiz_birini.php

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler ve Cumanız Mübarek Olsun Sağlıklı neşeli güzel ve bereketli bir Cuma günü geçirmenizi dilerim.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sykruyilmaz.net/blog

BELKİ GELMEM GELEMEM

Sen istinyede bekle ben burdayım
İçimde köpek gibi havlayan yalnızlığım
Çünkü ben buradayım karanlıktayım
Belki gelmem gelemem beş dakika bekle git
Çünkü elimi kestim beni kan tutuyor
Şarabım bütün ekşi suyum soğuk
Yanımda olmadın mı seni daha bir çok seviyorum
Belki gelmem gelemem beş dakika bekle git

Yüzünü ıslatmadan ağlayabilir misin
Yarı geceden sonra telefon ettin mi hiç
Karanlık adamlar hüvviyetini sordu mu
Ben senin olmadığını arıyorum
Belki gelmem gelemem beş dakika bekle git
Belki gelmem gelemem beş dakika bekle git
Bana ait ne varsa hepsi seni korkutuyor sana ait ne varsa
Hiçbiri benim değil
Belki ölmek hakkımı kullanıyorum
Belki gelmem gelemem 5 dakika bekle git
Belki gelmem gelemem 5 dakika bekle git

Alıntı:Attila İlhan
http://www.siirdostu.com/siirler/8469/attila_ilhan/belki_gelmem_gelemem.html

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler ve Cumanız Mübarek Olsun Sağlıklı neşeli güzel ve bereketli bir Cuma günü geçirmenizi dilerim.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sykruyilmaz.net/blog

BELKİ GELMEM GELEMEM

Sen istinyede bekle ben burdayım
İçimde köpek gibi havlayan yalnızlığım
Çünkü ben buradayım karanlıktayım
Belki gelmem gelemem beş dakika bekle git
Çünkü elimi kestim beni kan tutuyor
Şarabım bütün ekşi suyum soğuk
Yanımda olmadın mı seni daha bir çok seviyorum
Belki gelmem gelemem beş dakika bekle git

Yüzünü ıslatmadan ağlayabilir misin
Yarı geceden sonra telefon ettin mi hiç
Karanlık adamlar hüvviyetini sordu mu
Ben senin olmadığını arıyorum
Belki gelmem gelemem beş dakika bekle git
Belki gelmem gelemem beş dakika bekle git
Bana ait ne varsa hepsi seni korkutuyor sana ait ne varsa
Hiçbiri benim değil
Belki ölmek hakkımı kullanıyorum
Belki gelmem gelemem 5 dakika bekle git
Belki gelmem gelemem 5 dakika bekle git

Alıntı:Attila İlhan
http://www.siirdostu.com/siirler/8469/attila_ilhan/belki_gelmem_gelemem.html

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler Sağlıklı neşeli güzel ve bereketli bir gün geçirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

ÇOK GÜZEL ŞEY

Yaşamak güzel şey dogrusu
Üstelik hava da güzelse
Hele gücün kuvvetin yerindeyse
Elin ekmek tutmuşsa bir de
Hele tertemizse gönlün
Hele kar gibiyse alnin
Yani kendinden korkmuyorsan
Kimseden korkmuyorsan dünyada
Dostuna güveniyorsan
Iyi günler bekliyorsan hele
Iyi günlere inaniyorsan
Üstelik hava da güzelse
Yaşamak güzel şey
Çok güzel şey dogrusu.

Alıntı:Melih Cevdet Anday
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=4050

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler Sağlıklı neşeli güzel ve bereketli bir gün geçirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

ÇOK GÜZEL ŞEY

Yaşamak güzel şey dogrusu
Üstelik hava da güzelse
Hele gücün kuvvetin yerindeyse
Elin ekmek tutmuşsa bir de
Hele tertemizse gönlün
Hele kar gibiyse alnin
Yani kendinden korkmuyorsan
Kimseden korkmuyorsan dünyada
Dostuna güveniyorsan
Iyi günler bekliyorsan hele
Iyi günlere inaniyorsan
Üstelik hava da güzelse
Yaşamak güzel şey
Çok güzel şey dogrusu.

Alıntı:Melih Cevdet Anday
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=4050

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler Cumanız Mübarek Olsun Sağlıklı neşeli güzel ve bereketli bir gün geçirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

Hayat yaşandığı kadar vardır.Gerisi ya hafızalardaki hatıra ya hayallerdeki ümittir.
Hüsranı ise birtek yerde kabul ediyorum. Yaşamak varken yaşayamamış olmak da.

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler Sağlıklı neşeli güzel ve bereketli bir Hafta Sonu tatili geçirmenizi dilerim.Sevgiyle,Saygıyla vede Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

UÇURUMLAR

Dört yanımda uçurumlar
Cevapsız kaldı tüm sorular
Bana düş oldu umutlar
Meçhule gidiyor bütün yollar

Alıntı:Rukiye Ügür
http://www.siirdefteri.com/?sayfa=siir&siir_id=23474

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Günaydın Hayırlı Günler Cumanız Mübarek Olsun Sağlıklı Neşeli Güzel Bereketli bir Hafta Sonu Tatili Geçirmenizi Dilerim.Sevgiyle,Saygıyla ve Sağlıkla Mutlu Esen Kalın Allaha Emanet Olun.Saygılarımla

Şükrü Yılmaz
Antakya-Hatay

http://www.sukruyilmaz.net
http://www.sukruyilmaz.net/blog

YALNIZLIK KURDU

Şimdi sen gideceksin, git
Güzelliğini, ulaşılmazlığını al ve git.
Bırak beni eski kışımda
Yarınımı götür.
Gençliğin o yara almaz bencilliğine git.
İçinde gitgide büyüyen o yalnızlık kurdunu
Güzelliğine dadanan o hastalıklı hüznünü
Bırak ve git...
Kibirli arzularına, altın gölgedeki kusursuz yüzüne...
Yıllar sonra yaşayacağın
Unutuluşları, o acımasız kışları bırak ve git...

Alıntı:Cezmi Ersöz
http://www.siirkolik.com/siir_oku.asp?id=5179

Adsız dedi ki...

Thank you estetik, estetik, burun estetiği, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik, estetik